Friday, November 11, 2011

Pumpkin spice cake by Cinnamon and Thyme

Scroll down for English


Pumpkin spice cake

Ako već niste otkrili ili virnuli u ovaj predivan blog Cinnamon and Thyme, onda je sada pravo vrijeme da to učinite. Predivne fotografije i odlični recepti krase ovaj slovenski blog, a mene ova tortica kopka od kada sam ju prvi put vidjela. I naravno, ova mala minijatura ispunila je sva naša očekivanja. U bundevu sam trenutno vrlo zaljubljena, čak toliko da kad sam jedan dan spremala gulaš, moj stariji sin me je upitao sa nevjericom i strahom u očima: A jel ima bundeve unutra? Onda znate koliko je sati. Beba je naravno oduševljena okusom bundeve i najdražu mu je onako pečena iz pećnice. Da ne duljim, ako volite bundevu, obavezno isprobajte ovaj recept.

Pumpkin spice cake

Za kalup promjera 18 cm potrebno Vam je:

100 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jaja
200 g pirea od bundeve
1/2 žličice ekstrakta vanilije
200 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice djumbira
1/8 žličice klinčića
100 ml mlijeka

Pećnicu zagrijte na 175 stupnnjeva. Namastite dva kalupa promjera 18 cm maslacem. Mikserom izradite maslac i šećer dok ne donijete jednoličnu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog smjesu dobro promiješajte. Dodajte pire od bundeve i vaniliju, promiješajte, dodajte mlijeko i sve dobro izmiksajte.
U drugoj posudi promiješajte brašno, prašak za pecivo i začine, dodajte ga smjesi od bundeve i sve dobro promiješajte. Smjesu podijelite ravnomjerno između dva kalupa i pecite cca 20do 25 minuta, provjerite čačkalicom. Biskvite ohladite.

Nadjev od krem sira

350 g krem sira
140 g šećera u prahu
pola žličice melase (melasu možete zamijeniti medom)

Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ja sam kremu stavila u hladnjak na sat vremena prije nanošenja na biskvit. Namažite biskvit sa kremom, stavite na kremu drugi biskvit i na cijelu tortu nanesite ostatak kreme. Po želji dekorirajte orasima.


Pumpkin spice cake

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Pumpkin spice cake (text and recipe adapted from Cinnamon and Thyme)

Cake:
100 g butter
150 g brown sugar
2 eggs
200 g pumpkin puree
1/2 teaspoon vanilla extrakt
200 g flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon ground ginger
1/8 teaspoon ground cloves
100 ml milk

Preheat the oven to 175°C. Butter two 18 cm cake pans. In the bowl beat butter and sugar until fluffy. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. Add pumpkin puree and vanilla. Quickly add milk and mix briefly. In a seperate bowl mix together flour, baking powder and spices (cinnamon, ginger, cloves). Add the flour mixture to the pumpkin batter and mix well.
Divide batter in half and then pour the batter into the prepared pans. Bake for approximately 25-30 minutes or unil the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean. Cool completely before frosting.

Frosting:
350 g cream cheese
140 g powdered sugar
1/2 teaspoon molasses

Place the cream cheese and sugar in the bowl and mix. Add the molasses and process just to combine. Do not over process or the frosting will be to thin. Refrigerate for one hour. Frost the first cake layer. Place the second cake onto the first layer and frost the top and the sides of the cake. Garnish with walnuts.

23 comments:

  1. ajmee, očarana saaaam :))) prekrasno ti je ispala, fotografije su prekrasne, tako nježne :D. Hehe, točno te razumijem što se tiče opsesije bundevom, baš sam negdje pročitala nedavno da se može ubaciti i u gulaš pire od bundeve umjesto pirea od rajčice :D
    tek nedavno sam otkrila blog Cinnamon & thyme i mene je isto totalno oduševio, što zbog fotki, što zbog recepata :-)

    ReplyDelete
  2. jao, volim taj blog :)
    i mogu ti reći da i mene kopka ta torta! uskoro moram napraviti nekoliko torti - sve povodom preseljenja pa će one biti u službi mog oproštaja s dragim ljudima tu i tako bi rado napravila ovu.
    fotografije su ti prekrasne, bajkovite, prozračne, nježne, romatične...ponavljam se. ma..nema veze :)))

    ReplyDelete
  3. i pretpostavljam da je i ovaj divan, predivan stalak iz nizozemske? :)

    ReplyDelete
  4. Slike i torta su kao iz bajke. Prelijepo sve izgleda.
    Kremu s krem sirom obožavam, koristila sam je nekoliko puta u tortama i za cupcakes, dodam i malo slatkog vrhnja pa sve umutim skupa. Preukusna mi je.

    ReplyDelete
  5. Slazem se sa Dajanom, vidi se da je preukusna!

    ReplyDelete
  6. volim taj blog a i tortu sam isprobala i zaista sam oduševljena!
    prekrasne su ti fotke i tortica

    ReplyDelete
  7. Draga Jasenka,
    predivno! Sad sam ja ostala brez riječi...:) Sviđa mi se sve ...od prve do zadnje fotografije, besede.....Savršeno!
    Hvala ti!*

    Veliki pozdrav,
    C&T

    ReplyDelete
  8. Divan nježan post s slikicam samo u tvom stilu a i upoznala si me još s jednim divnim blogom.

    ReplyDelete
  9. Ebba,onda ce gulas nadrapati definitivno:))) Hvala ti!
    Moonea, hvala ti puno, je i stalak je iz NL:)))
    Dajana, hvala ti. ja obicno u tu kremu stavim i malo maslaca, ali odlicna je i ovako:)
    Vera, hvala ti:)
    Eva, thank you so much:)
    Tamara, hvala ti :)
    C&T, hvala ti puno:))) Bas mi je drago da ti se svidja:)
    Dilajla:), hvala ti!

    ReplyDelete
  10. Nikad nisam jela ništa slatko s bundevom, pa me sad ova torta baš privlači :) Nisam znala za ovaj blog i drago mi je da si ga predstavila. Odlične stvari ima :))

    ReplyDelete
  11. Pratim i jaCinnamon and Thyme..divan blog.
    Kao i ova tvoja kreacija.Majstorski:)

    ReplyDelete
  12. I mene proganja ova torta od kad sam je vidjela. Čak me inspirirala da napravim onu roladu. Blog Cinnamon & Thyme stvarno je prekrasan, a tvoje fotke su nadnaravno dobre! :)

    ReplyDelete
  13. Čista harmonija izgleda i okusa.

    ReplyDelete
  14. Blog Cinnamon & Thyme je krasan. I ja mjerkam tu tortu od kada sam je vidjela. Sada kada je vidim i kod tebe dlanovi me svrbe još i jaće.Krasne fotke.

    ReplyDelete
  15. Svidjele su mi se i fotke s bloga C&T, ali ova tvoja nježno roza boja je torti podarila sasvim novu dimenziju. Prekrasno izgleda, kao torta za neku princezu.

    ReplyDelete
  16. I na C&T sam se već divila ovoj tortici, volim bundevu u kolačima. Prekrasno ti je ispala, a boje... te boje... naprosto divne!

    ReplyDelete
  17. Kod tebe sve izgleda tako harmonično, romantično, napravljeno s puno ljubavi i mašte! Što reći na ovu divotu?

    ReplyDelete
  18. Videla sam i ja ovu divnu tortu na C&T i odusevila me!!! Fenomenalan recept i prelepo predstavljen na tvojim fotkama!!! :)

    ReplyDelete
  19. Dijelimo ljubav prema bundevi koja je i mene ove jeseni obuzela. Torta je odlična, super izbor ,a i blog Cinnamon and Thyme mi je jedan od omiljenih.
    Tortica u tvojoj izvedbi mi je prekrasna, tako je lijepa, nježna, ...., ma divna je !!
    I jako lijepi stalak sam primjetila.

    ReplyDelete
  20. NEVJEROJATNO JE GOVORITI PREDIVNO O DR. DAWNU. Ja sam Vanessa Canga. Imala sam lijepu zajednicu sa svojim suprugom i dijelila sam sreću, toplinu i pravu ljubav. Živjeli smo zajedno 10 godina i dobili dvoje djece. Prije nekoliko mjeseci počeli su nam beskrajni problemi i stalne svađe. Kuća je bila puna nesreće i moja su djeca uvijek plakala gledajući nas kako se stalno svađamo. Na kraju je otišao i prekinuo nam sve načine komunikacije s njim. Učinila sam sve što sam mogla da ga vratim jer sam ga voljela, ali bezuspješno. DR DAWN mi je priskočio u pomoć kada sam ga kontaktirala i otkrio mi je da iza problema koje imam stoji žena, a on je obećao da će mi pomoći, što je i učinio pošto sam se pridržavala njegovih radnih procedura. Moj muž nam se vratio kući i izmišljali smo stvari. Ponovno živimo sretno zajedno. DR DAWN može pomoći i vama. kontaktirajte ga putem WhatsAppa: +2349046229159
    E-pošta: dawnacuna314@gmail.com
    *Ako se želite ponovno sastati sa svojim mužem/ženom.
    *Ako želite imati miran brak/vezu.
    *Ako vam je potrebna čarolija za trudnoću/začeće.
    *Ako želite liječiti neplodnost.
    *Ako se želite osvetiti/vratiti svoju imovinu.
    *Ako želite čaroliju za unapređenje.

    ReplyDelete