Razlika između sherbeta i sorbeta je u tome što sherbet može sadržavati mlijeko ili slatko vrhnje, a sorbet samo šećer, vodu i voće ili voćni sok.
Sherbet je jednostavno za napraviti, a varijacije na temu su beskonačne...možete ga raditi s voćem i sa sokom od voća kao što sam i ja u ovom slučaju. U ovoj varijanti možete koristiti iscijeđeni narančin sok, limunov sok, te sve sokove iz kompota, a možete i propasirati voće pa ga kombinirati sa šećerom i mlijekom, bez vode i slatkog vrhnja.
Osvježenje za predstojeće tople dane je zagarantirano...
Sastojci koji u vam potrebni:
200 ml soka od malina + 150 ml vode
150 g šećera
50 ml soka od limuna
100 ml slatkog vrhnja
100 ml vode
2 do 3 kapi ekstrakta vanilije
Osvježenje za predstojeće tople dane je zagarantirano...
Sastojci koji u vam potrebni:
200 ml soka od malina + 150 ml vode
150 g šećera
50 ml soka od limuna
100 ml slatkog vrhnja
100 ml vode
2 do 3 kapi ekstrakta vanilije
Sok od maline i 150 ml vode promiješajte, i stavite zajedno sa šećerom na laganu vatru i kuhajte
dok se sav šećer ne rastopi. Ohladite i dodajte limunov sok, vrhnje, vodu i vaniliju, dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 3 do 4 sata, a par puta ga promiješajte u međuvremenu kako bi smjesa bila jednolična kad se smrzne.
Poslužite ga sa komadićima voća ili samog, u rashlađenim posudama ili čašama.
jao...maline =D OBOŽAVAM maline, odlično =)
ReplyDeleteE ovo mi je bas trebalo. Pravila sam za tejsting tim jedan sladoled koji je meni vise licio na sorbe. Onda je urednica pogledala i javila mi definiciju sorbea istu kao i tvoju sto me je jos vise zbunilo s obzirom da nema sanse da je to bio sladoled. Sad sam sigurna da je u pitanju sherbet :) Hvala na informacijama, bas me je namucilo :)
ReplyDeleteBozanstveno!
ReplyDeletekoja boja! wow! :D hvala na pojašnjenju...nisam znala da postoji razlika između sorbeta i sherbeta :)
ReplyDeletedivno ti je ovo! niti ja nisam znala sto je sherbet...hvala :D
ReplyDeleteKoje boje... Fantasticno!
ReplyDeleteJa kad cujem sherbet mislim na karemlizovano mleko, koje je navodno dobro za kasalj.
hvala cure, meni je sherbet drazi jer sorbet je u biti voda i secer, a sherbet ima ipak nekako puniji okus.
ReplyDeleteNemam baš iskustva s pripremom ovakvih stvari. Većina ovih mojih koji me okružuju su ljubitelji sladoleda, tj. kremaste konzistencije, pa im je ovo previše "vodenasto", tako da je izostalo oduševljenje kada sam radila tako nešto. Meni se sviđa boja, odlično izgleda:)
ReplyDeletemamajac me svojim komentarom podsjetila na ono karamelizirano mlijeko za kašalj. Ne poznajem to pod nazivom sherbet, kod mene se to jednostavno zvalao "karamelizirani šećer s mlijekom". I da, time su me roditelji šopali za vrijeme svake prehlade, a bila sam sklona prehladama i kašlju. Nemam pojma je li to stvarno pomagalo, ali meni se to još kao djetetu totalno ogadilo i ni dan danas ne volim kreme na bazi karamela, ni Kiki bombone, imam fobije od svega što se bazira na nekoj vrsti karamelaste strukture.
Još pamtim onaj okus tog karameliziranog šećera s mlijekom, u ustima mi je čim se sjetim toga - baš bi mi sad dobro došao ovaj sherbet od maline:)
Ovo famozno izgleda :)
ReplyDeleteImaš kod mene nagradu
prekrasno izgleda i dobro će doći sad u ove dane kad zažeže:D
ReplyDeleteMeni jos uvek iz glave ne izlazi tvoja mini pavlova, kad ti si vec novu divotu napravila.
ReplyDeleteOdlican ti je recept, a i pojasnjenje mi je bas dobrodoslo :))
Evo i mene, napokon te otkrih...a tako mi drago :)))
ReplyDeletePrekrasan recept, meni je sorbet drazi od sladoleda :)))
Ovaj izgleda fantasticno :)))
hvala cure:)
ReplyDeletebranka drago mi je da si navratila:)
Sanela, ocito svi imamo traume iz djetinjstva na karamel napitak:))))))