
English version below
Prošao je popriličan broj dana od mog zadnjeg posta, a razlog tome je između svega ostalog i lijenost koja je odigrala i najveću ulogu:), a onda sve ostalo. Sad je stvarno krajnje vrijeme da se malo pokrenem, jer receptići stoje i ne žele se sami napisati....joj, kad bi se barem sami napisali:)



Upravo tako sam se i ja osjećala, sreći nije bilo kraja, euforija na sve strane....neke sitnice tako razvesele čovjeka...nevjerojatno...pogotovo i zato jer niti jedan macarons nije završio u smeću, dakle svi do zadnjega su uspjeli, čak nisam imala problema niti s odljepljivanjem s pek papira, kad su se malo ohladili samo sam ih podigla.


''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
I was very lazy last couple of months, there is no excuse:) but now it`s really time do do something on this blog. I wish that these recipes could write themselves:)
These beautiful, cute and gorgeus macarons took my breath away when I saw them on other blogs, especially in patisseries all over the France and Belgium. Price for one kilo is very, very high, but when I made them, I realized why :) You can colour them, you can fill them with your favourite cream, they can be very nice gift.
I was afraid that I`m gonna fail the first time, but I found all information I needed on beautiful blog Tartalette. There you can find everything you need and all kinds of macarons.
Monika`s post on blog Sweet Sensation is also full of excellent advises, so is Da mi je nesto slatko.
Oh, how happy I was, when I saw how perfect they were...There were absolutely no problems in preparations, each of them was perfect, I had no problem with sticking, no problems with batch...
For perfect macarons is very important to separate egg whites 24 hours before preparation and keep them at room temperature, and do not overbeat the meringue. Almonds must be finely chopped, sift powder sugar twice if needed. Add them to the meringue, give it a quick fold to break some of the air and then fold the mass carefully until you obtain a batter that flows like lava. If you wish, mix some colour in batter, let them stand for one hour and bake them for 15-20 minutes, let them cool and fill with cream.
Jasenka, I love your macarons and the pictures are just perfect :) Best regards :)
ReplyDeleteJa jos skupljam hrabrost za ove kolacice... tebi su ispali savrseno a fotke su me skroz naskroz ostavile bez daha... PRELEPO...
ReplyDeletePrekrasni su , a slike fantastične !!
ReplyDeletejeee, drago mi je da se polako vraćaš u formu :) prekrasno su ti ispali... stvarno si prava majstorica ako su ti uspjeli otprve... ja isto čekam neku prigodu da ih probam... volim ovakve "komplicirane stvarčice"
ReplyDeleteJako fino, stvarno si pravi majstor!
ReplyDeleteJa ih imam u par knjiga i par verzija,
ReplyDeletenikako da uhvatim vremena ;(
Jasenka, ovi tvoji krasno izgledaju,
slike odlicne....
skrooooz finoooo ;))
Drago mi je da si opet tu, veselim se tvojim receptićima koji nikako da se sami napišu:)))
ReplyDeleteKolačići su prekrasni. Nisam nikad radila tako nešto. Možda se odvažim:)
Šmrc :(!
ReplyDeleteRadila sam ih i imala totalni fijasko, sve što je moglo poći krivo taj dan je pošlo krivo. Sad će brzo biti godinu dana od tog neslavnog pokušaja pa skupljam hrabrosti za reprizu! :)
I ja sam se držala svih pravila za njihovu izradu ali jednostavno to nije bio moj dan. :)
Tvoji izgledaju čarobno i jako ti zavidim na odličnom rezultatu.
Moj jad i čemer možeš vidjeti ovdje, naravno, ako te zanima! :)
Super su,trbami samo vremena !!!slike su pre,prelijepe ...joj sto volim da si pocela pisati !!!:)))
ReplyDeleteDobro došla natrag! Prekrasni su, a ja još nisam skupila hrabrosti za njih!
ReplyDeleteJoj Jasneka, stavljas me na slatke muke.
ReplyDeleteSavrseno si ih napravila, ja jos uvek skupljam hrabrost za njih.
Slatkisi su mi u narednih mesec-dva zabranjeno voce, pa mi ostaje samo da uzivam u tvojim prelepim fotografijama.
Savršeni su, čestitam.
ReplyDeleteprekrasni su!!! svaka čast :)
ReplyDeleteNemam ti što srugo reći nego da su savršeni! ;)))
ReplyDeleteA što još reći što nije rečeno? Sve je savršeno!
ReplyDeletefenomenalni su! baš mi je drago da nisi imala poteškoća s njima :) i ja sam se nešto ulijenila u zadnje vrijeme, ali eto, konačno sam počela pisati zaostale recepte...između ostalog i ja imam još jedan recept za macaronse koji čeka svoj red :)
ReplyDeleteAbsolutely delicious and fantastic! Thanks and for goods advise of preparation. Kisses!
ReplyDeletePrelepo kao i uvek, obožavam tvoje fotografije
ReplyDeletenecu se smiriti dok ih ne napravim..:))))
ReplyDeletehvala vam puno:))
ReplyDeleteProsto su savrseni!
ReplyDelete