Monday, November 02, 2009

Rolada od tikve by Snjezana/Pumpkin roll

ENGLISH VERSION BELOW
Čim sam vidjela ovu roladu kod Snježane na blogu Dalmacija down under, znala sam da ću je čim prije isprobati, i malo je reći da smo oduševljeni. Zapravo, ovako nešto fino nisam već jako dugo jela i stvarno podsjeca na medenu pitu. Ja sam isto izbacila klinčiće, ispekla i propasirala bundevu i ubacila vaniliju, bez dodatka oraha. Nisam imala pleh mjera kao u originalnom receptu, nego sam koristila nešto manji. Biskvit je izrazito sočan, aromatičan, dekorativan i jako fin, a cjelokupan dojam fantastičan, pa preporučujem da ga obavezno probate. Za biskvit Vam je potrebno:

35 g šećera u prahu za posipanje po kuhinjskoj krpi
100 g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
1/4 žlicice soli
3 velika jaja
200 g šećera
160 ml ispasirane pecene tikve


KREMA
25o g krem sira na sobnoj temperaturi
85 g omekšalog maslaca
130 g šećera u prahu
vanilija

Papirom za pečenje obložiti lim 38 cm x 25 cm, papir zatim namastiti i pobrašniti. Zagrijati pećnicu na 180°C. Čistu kuhinjsku krpu prostrti na radnu povrsinu i posuti ju obilno šećerom u prahu. Paziti da krpa bude veca od lima. U manjoj zdjeli pomiješati suhe sastojke. U većoj zdjeli izmiksati jaja i šećer dok ne postane gusta pjenasta masa. Umiksati i pasiranu tikvu. Dodati suhe sastojke i sve dobro izmiješati. Smjesu istresti na pripremljen lim i peći do zlatno žute boje, 13 do 15 minuta. Odmah okrenuti na pripremljenu krpu, pažljivo maknuti papir za pečenje i zaviti u roladu zajedno s krpom, ostaviti da se ohladi na žici. Kad se rolada ohladi oprezno ju odmotati i puniti kremom. U zdjeli izmiksajte sve sastojke u glatku kremu koju stavite u hladnjak da malo očvrsne, premažite biskvit i oprezno ga zarolajte. Stavite ga u hladnjak na sat vremena prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu po želji.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

CAKE:
35 g powdered sugar (to sprinkle on towel)
100 g all-purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon salt
3 large eggs
200 g granulated sugar
160 ml pumpkin puree

FILLING:
250 g cream cheese, softened
130 g powdered sugar, sifted
85 g butter, softened
1 teaspoon vanilla extract

For cake preheat oven to 180 °C. Grease 38 x 25 cm roll pan, line with wax paper. Grease and flour paper. Sprinkle a thin, cotton kitchen towel with powdered sugar.Combine flour, baking powder, baking soda, cinnamon, and salt in small bowl. Beat eggs and sugar in large mixer bowl until thick. Beat in pumpkin. Stir in flour mixture. Spread evenly into prepared pan. Bake for 13 to 15 minutes or until top of cake springs back when touched. Immediately loosen and turn cake onto prepared towel. Carefully peel off paper. Roll up cake and towel together. Cool on wire rack.

FILLING
Beat cream cheese, powdered sugar, butter and vanilla extract in small mixer bowl until smooth. Let cool for 30 minutes. Carefully unroll cake and remove towel. Spread cream cheese mixture over cake. Reroll cake. Refrigerate at least one hour. Sprinkle with powdered sugar before serving, if desired.

20 comments:

  1. Very interesting this roll , delicious!

    ReplyDelete
  2. Ako pqwotseca na medenu pqitu, onda je fenomenalna garant!

    ReplyDelete
  3. Sada ću i ja morati da je napravim,tako lepo izgleda,čisto mami...

    ReplyDelete
  4. e, bas si me razveselila sto si ju probala.:)
    slike su lijepe kao i uvijek!:))))

    ReplyDelete
  5. Jučer nisam uspjela poslat komenatr. Dakle, rolada me potpuno oduševila i mislim da ću je probat!

    ReplyDelete
  6. "Medena pita" je carobna rec (tj. reci), i meni rolat kod Snjezane ucinio kao nesto izuzetno i icice na probu! Tvoja rolnica je diiiivna, tako je nezna! Fotke vise necu ni da komentarisem, stalno ponavljam jedno isto :)

    ReplyDelete
  7. uh štp to dobro izgleda... ja bih svakako ubacila orahe jer ih obožavam, ali i ovo mi djeluje prefino :)

    ReplyDelete
  8. ajme divno, bas imam pirea od bundeve u frižideru, mogla bih ovo isprobati, prekrasne slike!

    ReplyDelete
  9. meraviglioso questo rotolo!! le foto sono bellissime..ma il dolce deve essere buonissimo! complimenti!

    ReplyDelete
  10. Prekrasna je i savršeno ti je ispala. I meni se odmah svidjela čim je Snježana objavila. :)

    ReplyDelete
  11. Danas malo došetah do tebe i ostah bez teksta i riječi......Odlično!!!!!!!!!
    Pusa Ivana

    ReplyDelete
  12. Predivno si je uradila, odusevila sam se kada sam videla fotke.

    ReplyDelete
  13. Looks very tasty,
    & these pictures are great!
    Greetings and hugs, Diana

    ReplyDelete
  14. Mary, Federica, Di_Ani, Mrs Ergul,thank you:))
    Hvala cure, obavezno probajte.

    ReplyDelete
  15. super izgleda.. ali kad ja ne volim tu bundevu :((

    ReplyDelete
  16. Odlično izgleda, ne zaostaje za Snježaninom:)

    ReplyDelete
  17. Isprobano!
    Bez riječi sam.
    Fantastično!

    ReplyDelete