Thursday, February 11, 2010

Bijela i divlja riža sa narom / White and wild rice with pomegranate

ENGLISH VERSION BELOW
Paket ove divlje riže već dobrih par mjeseci strpljivo čeka svoj red, zapravo došla bi ona i prije na red da nisam zaboravila na nju kao i brdo stvari koje kupim, spremim i zaboravim. Čim sam ju kupila znala sam da ću je raditi u ovoj kombinaciji, ali još nije bila sezona nara. A kad je došla sezona nara, onda sam zaboravila na rižu. Sada prolazi sezona nara, ali se našao jedan zaboravljeni :) u hladnjaku. Neobično ukusna kombinacija koja se najviše svidjela mom sinu, jer su nar i riža jedne od njegovih omiljenijih namirnica. Potrebno Vam je slijedeće:

100 g bijele riže
100 g divlje riže
1,5 l vode
sol
200 g očiščenog nara
sok od jednog limuna
pola žličice mljevenog kumina
20 g poprženih pinjola
Stavite obje vrste riže, vodu i sol u posudu. Ostavite da voda proključa i kuhajte 20 do 25 minuta, ili dok riža ne omekša. Kada je kuhana dobro ju procijedite. Pinjole popržite u teflonskoj tavi na laganoj vatri, stalno miješajući dok ne pozlate. Riži dodajte očiščeni nar, kumin i pinjole, lagano promiješajte i prelijte limunovim sokom.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
WHITE AND WILD RICE WITH POMEGRANATE
100 g white rice
100 g wild rice
1,5 l water
salt
200 g pomegranate
juice of one lemon
1/2 teaspoon ground cumin
20 g toasted pine nuts
Place white and wild rice, water and salt in a heavy saucepan. Bring to a boil. Reduce heat to simmer and cook 20 -25 minutes or until tender. Drain any liquid. Toast pine nuts on top of the stove in a heavy skillet, stirring often until they turn golden. Add pomegranate, cumin and pine nuts into the rice, stir gently and sprinkle with lemon juice.

17 comments:

  1. Ovo bi mi jako voleli, posto obozavamo pirinac. Odlicna kombinacija i sjajne fotke :))))
    Pusa :)

    ReplyDelete
  2. fenomenalna rajnglica! :D baš je fotogenčna, kao i riža...kombinacju sam već ranije spazila negdje i učinila mi se jako zanimljivom...u tvojoj izvedbi je savršena i morat ću je isprobati :)

    ReplyDelete
  3. Jesu li ovo tvoje fotografije? Fantastično izgledaju!

    ReplyDelete
  4. hvala cure:)
    astrodom, moje su fotografije, hvala ti:)

    ReplyDelete
  5. Jako volim divlju rižu i jako volim nar tako da mi se i ovaj recept sviđa. :)
    Slažem se da je rajngla prekrasna, a fotke su čarobne kao i inače. :)

    ReplyDelete
  6. Do sada nisam probala ovu kombinaciju i moram proznati da si me jako zainteresirala za ovaj recept. Izvrsno i zanimljivo pripremljena riža !! slike su ti kao i uvijek fantastične !!

    ReplyDelete
  7. Čula sam o toj divljoj riži od svoje sestre koja živi u Kanadi ali nikada nisam imala prilike je probati. Meni bi se ovo jako svidjelo!
    A fotke, mislim šta novo reći... fantastične...

    ReplyDelete
  8. Fotografije ostavljaju bez teksta. Predivno!

    ReplyDelete
  9. jako lijepo. i jelo i fotke.:)
    a to s zaboravljenim namirnicama u smocnici ili hladnjaku mi je jako poznato...:)

    ReplyDelete
  10. Jako lepo izgleda,i kada pripremis nesto slano,odlično je!

    ReplyDelete
  11. Jako zanimljivo... a fotke, klasicno, savrsene :)

    ReplyDelete
  12. uh, kako je ovo dobro! neobična kombinacija, ali svakako vrijedi probati... tko zna što ćeš nam još finoga spremiti iz ovih "zaboravljenih" sastojaka :) fotke su među ljepšima, ako ne i najljepše na blogu :) baš nekako romantične :)

    ReplyDelete
  13. prelijepo izgleda, a tek kombinacija okusa...

    ReplyDelete
  14. Ajme kako to izgleda! Festival boja! Moram probati! A rajnglica me osvojila. Gledam ih po netu.....:))) kad tad! ;)

    ReplyDelete
  15. divne boje, divne fotografije i uopce styling. jelo izgleda vrlo primamljivo. nedavno sam razmisljala za sto sve koristiti moje narove i na kraju sam radila neke umake s bliskog istoka. ali nikad mi nije palo na pamet da bi mogli biti koristeni u kombinaciji s rizom! mislim da cu ovo probati, sigurno je ukusno.

    ReplyDelete
  16. Ja bas ne volim sipak (nar) ali fotke su ti super kao i obicno. Posebno mi se svidja ova bakrena serpica!

    ReplyDelete