Paket ove divlje riže već dobrih par mjeseci strpljivo čeka svoj red, zapravo došla bi ona i prije na red da nisam zaboravila na nju kao i brdo stvari koje kupim, spremim i zaboravim. Čim sam ju kupila znala sam da ću je raditi u ovoj kombinaciji, ali još nije bila sezona nara. A kad je došla sezona nara, onda sam zaboravila na rižu. Sada prolazi sezona nara, ali se našao jedan zaboravljeni :) u hladnjaku. Neobično ukusna kombinacija koja se najviše svidjela mom sinu, jer su nar i riža jedne od njegovih omiljenijih namirnica. Potrebno Vam je slijedeće:
100 g divlje riže
1,5 l vode
sol
200 g očiščenog nara
sok od jednog limuna
pola žličice mljevenog kumina
20 g poprženih pinjola
Stavite obje vrste riže, vodu i sol u posudu. Ostavite da voda proključa i kuhajte 20 do 25 minuta, ili dok riža ne omekša. Kada je kuhana dobro ju procijedite. Pinjole popržite u teflonskoj tavi na laganoj vatri, stalno miješajući dok ne pozlate. Riži dodajte očiščeni nar, kumin i pinjole, lagano promiješajte i prelijte limunovim sokom.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
WHITE AND WILD RICE WITH POMEGRANATE
WHITE AND WILD RICE WITH POMEGRANATE
100 g white rice
100 g wild rice
1,5 l water
salt
200 g pomegranate
200 g pomegranate
juice of one lemon
1/2 teaspoon ground cumin
20 g toasted pine nuts
Place white and wild rice, water and salt in a heavy saucepan. Bring to a boil. Reduce heat to simmer and cook 20 -25 minutes or until tender. Drain any liquid. Toast pine nuts on top of the stove in a heavy skillet, stirring often until they turn golden. Add pomegranate, cumin and pine nuts into the rice, stir gently and sprinkle with lemon juice.
Ovo bi mi jako voleli, posto obozavamo pirinac. Odlicna kombinacija i sjajne fotke :))))
ReplyDeletePusa :)
fenomenalna rajnglica! :D baš je fotogenčna, kao i riža...kombinacju sam već ranije spazila negdje i učinila mi se jako zanimljivom...u tvojoj izvedbi je savršena i morat ću je isprobati :)
ReplyDeleteJesu li ovo tvoje fotografije? Fantastično izgledaju!
ReplyDeleteBaš lijepo. Divne fotkice!
ReplyDeletehvala cure:)
ReplyDeleteastrodom, moje su fotografije, hvala ti:)
Jako volim divlju rižu i jako volim nar tako da mi se i ovaj recept sviđa. :)
ReplyDeleteSlažem se da je rajngla prekrasna, a fotke su čarobne kao i inače. :)
Do sada nisam probala ovu kombinaciju i moram proznati da si me jako zainteresirala za ovaj recept. Izvrsno i zanimljivo pripremljena riža !! slike su ti kao i uvijek fantastične !!
ReplyDeleteČula sam o toj divljoj riži od svoje sestre koja živi u Kanadi ali nikada nisam imala prilike je probati. Meni bi se ovo jako svidjelo!
ReplyDeleteA fotke, mislim šta novo reći... fantastične...
Fotografije ostavljaju bez teksta. Predivno!
ReplyDeletejako lijepo. i jelo i fotke.:)
ReplyDeletea to s zaboravljenim namirnicama u smocnici ili hladnjaku mi je jako poznato...:)
Jako lepo izgleda,i kada pripremis nesto slano,odlično je!
ReplyDeleteJako zanimljivo... a fotke, klasicno, savrsene :)
ReplyDeleteuh, kako je ovo dobro! neobična kombinacija, ali svakako vrijedi probati... tko zna što ćeš nam još finoga spremiti iz ovih "zaboravljenih" sastojaka :) fotke su među ljepšima, ako ne i najljepše na blogu :) baš nekako romantične :)
ReplyDeleteprelijepo izgleda, a tek kombinacija okusa...
ReplyDeleteAjme kako to izgleda! Festival boja! Moram probati! A rajnglica me osvojila. Gledam ih po netu.....:))) kad tad! ;)
ReplyDeletedivne boje, divne fotografije i uopce styling. jelo izgleda vrlo primamljivo. nedavno sam razmisljala za sto sve koristiti moje narove i na kraju sam radila neke umake s bliskog istoka. ali nikad mi nije palo na pamet da bi mogli biti koristeni u kombinaciji s rizom! mislim da cu ovo probati, sigurno je ukusno.
ReplyDeleteJa bas ne volim sipak (nar) ali fotke su ti super kao i obicno. Posebno mi se svidja ova bakrena serpica!
ReplyDelete