Thursday, April 09, 2009

Strawberry muffins


Volim muffine jer su brzi, kombinacije sastojaka su beskonačne, a i zgodni su izgledom, pogotovo ako ih obučete u šarene košarice. Sezona je jagoda, ali naravno može ići i bilo koje drugo voće, bilo ono svježe ili konzervirano....samo se treba odlučiti:). Od ove smjese dobiti ćete 8 muffina, a potrebno vam je slijedeće:

200 g brašna
100 g šećera
1 puna žličica praška za pecivo
na vrh žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 jaje
150 ml mlijeka
75 g otopljenog maslaca
8 jagoda uvaljanih u šećer

250 ml vrhnja za šlag
1 vanilin šećer
1 šlag fix
nasjeckani komadići jagoda



Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U kalup za muffine poslažite papirnate košarice.
Maslac otopite u mikrovalnoj. Promiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i sodu u jednoj posudi. U drugoj posudi promiješajte jaja vilicom, dodajte im mlijeko i otopljeni maslac. Zatim tu smjesu dodajte smjesi od brašna, promiješajte kuhačom i napunite 8 muffina malo više od polovice.




U svaki stavite jagodu koju ste uvaljali u šećer i prekrijte ju ostatkom smjese. Pecite ih cca 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju ili probajte čačklicom. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag sa vanilin šećerom i šlag fixom, ako je potreban.
Ostavite da se ohlade, pa im oštrim nožem prerežite kapicu i slastičarskom vrečicom nafilajte prerezani dio istučenim šlagom, poklopite kapicom, opet nafilajte šlagom i ukrasite nasjeckanim jagodama.



I za kraj nagrade! Ja sam danas dobila svoju prvu nagradu koja me je jako razveselila, em sto je nagrada, em sto je od Vere sa bloga Delicious for kid's, em sto je prva:) Ja sam se odlučila nagradu podijeliti slijedećim blogovima, mada je izbor poprilično težak, naime svima bih ju dala, koji su definitvno inspirativni u svakom pogledu:)


Sweet Sensation


NLO


Marigold

Maslinka

Chocolate Dust


Pravila: Proslijediti nagradu na još pet blogova koji Vas posebno inspiriraju, staviti nagradu na svoj blog i linkati onog tko Vam ju je dodijelio.


Sretan Uskrs Svima!!!

11 comments:

  1. Muffini su divni. Svidja mi se to kako si ih rezala pa stavljala šlag, odlično izgledaju. Ja nisam još ove godine kupila jagode, na placu ima samo grčkih i španjolskih pa čekam domaće. :)

    ReplyDelete
  2. Baš su lijepi! Ni ja još nisam kupovala jagode i čekam domaće:)

    ReplyDelete
  3. hvala draga...i ti imaš nagradu kod mene ;)

    ReplyDelete
  4. uuu, ovo su prave male muffin bombice :) prekrasno izgledaju... i ja isto čekam domaće jagode pa bih baš mogla probati ovako nešto :)
    volim_kuhati

    ReplyDelete
  5. Krasni su, ne samo da divno izgledaju nego im i okus mora biti savršen =)

    ReplyDelete
  6. prekrasni su muffinići :))
    hvala na nagradi rado ću je od tebe uzeti:)))

    ReplyDelete
  7. Muffini prekrasno izgledaju i fotke su prekrasne, cijeli dojam je vrlo romatičan. :)

    ReplyDelete
  8. Sviđaju mi se svi sastojci, a i prekrasno izgledaju :)
    Sretan Uskrs tebi i tvojima :)

    ReplyDelete
  9. Predivni ssu ovi muffin'si jos tome sada je sezona jagoda.. biti ce mmmm...

    ReplyDelete