Saturday, June 27, 2009

FBI rukavice - Maslinka

Ovaj mjesec u igri FBI rukavice koju je pokrenula mamajac sa bloga Cooks and bakes istražujemo Maslinkin blog, koji je prepun predivnih slika i fantasticnih jela. Kako sam ovaj mjesec bila malo u gužvi, nisam stigla ništa novog isprobati (ali za to nikad nije kasno), pa ću navesti recepte sa slikama koje sam već prije isprobala. Najviše što me fascinira u Maslinkinoj kuhinji je pedantnost, prefina zdrava jela i prelijepe fotke, a i uz nju sam probala neke stvari za koje nikad nisam čula, a kamoli spremala, i ono najvažnije, nema greške s njezinim receptima. Imam dosta toga još u planu za isprobati, i sigurno hoću.
Prvi na redu je Biftek sa sosom od pavlake, ovdje je nepotrebno bilo što komentirati...Mi volimo meso, a ovo je bilo predobro, slistili smo ga s guštom:)
Zatim je na red došao amaranth, zapravo Kaša od amarantha sa sušenim paradajzom. Tada sam ga i prvi put probala, ovdje kod mene ga nema za kupiti, ali sam ga uspjela naći preko granice:) i nisam požalila. Moj dragi nije ljubitelj žitarica, ali ja sam definitivno uživala i ovo je bilo za moj gušt.
Mališa je bio najoduševljeniji kad sam napravila karamele, jednostavno, ukusno i efektno, i vrlo često ih radim.
Slijedeće je Kiš sa mini paradajzom, sočno, ukusno i lagano, brzo i jednostavno.
Ovi Rustični krumpiri su me oduševili. Sam način pripreme, a kasnije rezultat - fantastično.

I na kraju Integralni keksići sa bademima i.... ja obožavam keksiće, a ovi su ispunili sva moja očekivanja.

Dakle, sve u svemu, prezadovoljna sam Maslinkinim receptima, i veselim se što ću ih još više isprobati. Svaka priprema je tekla glatko, nije bilo nikakvih problema, a rezultati vrhunski. I očekujemo još puno finih recepata i prelijepih fotki.

5 comments:

  1. Hvala ti draga na predivnim rečima... drago mi je da ti se sve svidelo i nadam se da ćeš preko leta uspeti da isprobaš još po nešto ;)... Da, sve izgleda SAVRŠENO...

    ReplyDelete
  2. Baš lijepo! Krsno sve izgleda!

    ReplyDelete
  3. Predivno je sve od reda :)
    Ja ovog puta nešto kasnim, sreća pa imamo i ljetni rok ;)

    ReplyDelete
  4. svašta si ti to lijepoga isprobala... svaka čast, sve izgleda super! a zainteresirale su me ove karamele pa odoh pogledati recept :)

    ReplyDelete
  5. Molim te, posalji mi slike na fbi.rukavice et gmail.com, da ih ne cupam iz source-code-a :) Hvala!

    ReplyDelete