Wednesday, May 12, 2010

Tot ziens Netherlands i kratki oproštaj

Tri godine su tako brzo prošle da imam osjećaj da sam jučer došla ovdje. Nikada neću zaboraviti prvi susret sa predivnim jugom Nizozemske, izgubljenu prtljagu na njemačkom aerodromu, mališa i ja u ljetnom izdanju sa uzavrelog zagrebačkog asfalta stižemo u hladnu i kišovitu Nizozemsku....najupečativljivije mi je u sjećanju ostalo kako se smrzavam usred ljeta i kako bih sad vrlo rado moju izgubljenu prtljagu da obučem debelu vestu. S vremenom smo se naučili nositi, čak je bio i izazov kako se obući za jedan dan, računajući da može pasti snijeg, kiša naravno, zapuhati jaki i hladni vjetar, ali i zapržiti sunce. Stvarno sam zavoljela ovu zemlju prepunu zelenila, ljubaznih ljudi, krasnih gradova. S njihovom kuhinjom nismo baš bili na ti, ali kako živimo na tromeđi Njemačke, Belgije i Nizozemske, namirnice nisu više bile problem, barem u Njemačkoj.

I tako je prošlo tri godine i vrijeme povratka u Zagreb. Kako smo se natempirali da se vraćamo za tri godine, povratak nam ne pada teško jer se vraćamo kući, a i ona drži vodu da je svugdje lijepo, ali kod kuće je najljepše. Veselim se našem stančiću, prijateljima i rodbini, mami i njezinim kolačima, svom poslu koji me čeka već tri godine i svemu onome za što sam bila recimo zakinuta ovdje (ispijanju kave sa svojim prijateljicama u bilo koje doba dana i noći, doći u trgovinu i reći dobar dan, kupiti Vegetu i tako neke sitnice....). Isto tako znam da će mi puno stvari nedostajati odavdje, prvenstveno divni ljudi koje sam upoznala i koji su postali moja svakodnevnica, putovanja, i puno puno toga, ali idemo dalje i opet dalje ako nam se pruži još koja takva prilika.

Ovaj post sam imala namjeru napisati i prije da se na kratko pozdravim sa vama, jer me je čekalo pakiranje i znala sam da me kuhinja u zadnjih mjesec dana i idućih nekoliko mjeseci neće baš previše viđati. Nisam niti znala koliko jedna žena može nakupiti stvari u 3 godine, koje treba spakirati i opet otpakirati kad se vratimo. Nisam niti znala da imam neke stvari :))) dok nisam krenula od podruma pa do 2 kata, preko garaže i dvorišta. Sad samo moram smisliti kako to sve uklopiti u stan od 55 kvadrata, ali to će biti slatke muke. Kutije su spakirane i ja sam spremna za odlazak. U Zagreb nosimo još jedan mali paketić:) koji bi trebao doći na svijet u 11. mjesecu, ali o tome ću u nekom drugom postu, kad se sredimo, smjestimo, klimatiziramo i uhvatim vrijeme od posla na koji se vraćam u lipnju i kojem se baš veselim nakon tri godine ljenčarenja. Dakle, pozdravljam se sa vama na kratko i vidimo se uskoro!!!

38 comments:

  1. Draga Jasenka, počet ću od "paketića", ČESTITAM, i čuvaj se, ne napreži se previše. Sretan ti povratak!

    ReplyDelete
  2. Čestitam za paketić i dobro nam došla. Sretno i polako!

    ReplyDelete
  3. Tako mi je drago da i paketic stize!!!:))Sretan ti povratak i javi se cim budes mogla ,joj tako mi je drago za bebicu !!!:)))))

    ReplyDelete
  4. Koliko lijepih vijesti! :) Čestitke na paketiću! I sretan povratak! Čekamo vas! :)

    ReplyDelete
  5. eheeeejj pa vijest o "paketiću" je divna!!! Baš si mi uljepšala dan, izmamivši mi osmijeh! :))))
    Sretan povratak kući, ma gdje god bila! Za mene je dom, tamo gdje mi je porodica i to je najbitnije :)

    ReplyDelete
  6. Vijesti su divne. Sretan ti povratak u domovinu i uz želju da sve prođe u najboljem redu želim sve najbolje "malom paketiću".

    ReplyDelete
  7. Cestitam na 'paketicu'! :)
    Sretan ti povratak doma.

    ReplyDelete
  8. aj, ke lijepo! čestitam na paketiću!!!!!

    ReplyDelete
  9. Draga moja drago mi je da se vracas kuci s puno paketa ali i s najljepsim od svih "paketicem" cestitam i nadam se da ces se lijepo smjestiti pusa

    ReplyDelete
  10. Čestitam, baš se veselim koliko bebica će doći ove godine.

    ReplyDelete
  11. Taman sam ti htela pisati mail da vidim "dokle ste stigli"...
    Fotkice su mi predivne... i moram ti priznati da si me opet uspela rasplakati... mislim onim suzama radosnicama :)
    Zelim vam lep i uspesan povratak i cuvajte dobro svoj "paketic" :)

    ReplyDelete
  12. Mila moja Jasenka brizno cuvaj vas predragi paketic i sretan ti povratak u rodni kraj.. bezbroj najsrdacnijih zelja za sve najbolje cijeloj obitelji od srca uz njezne puse x 3 lete iz Pariza:)))

    ReplyDelete
  13. Koji predivan post! Cestitam na svemu! Ah, koliko slicnosti sa mnom, i ja se nakon 4 godine provedene u Americi vracam doma, u Zagreb, i kako si rekla, svugdje je lijepo, al doma je najljepse:) Sretno!

    ReplyDelete
  14. cuvaj paketic i javi nam se opet kad stignes u zagreb.:)))))

    ReplyDelete
  15. Draga jasenka, baš mi je drago da si nas obradovala ovom lijepom viješću.:)
    Čuvaj paketić, želim vam što ugodnije preseljenje i novi početak. Puno sreće i puse. :)

    ReplyDelete
  16. Draga Jasenka (kako samo divno ime imas!) cestitam na buducoj prinovi ako Bog da. Uzivala sam citajuci tvoj blog i iskreno se sa tobom radujem povratku u tvoju domovinu a jos vise na ljepu vijest o trudnoci. Sretna selidba i kao sto druge prije mene rekose nemoj se previse naprezati niti umarati. Sve najbolje ti zelim iz daleke Amerike.

    ReplyDelete
  17. Prije svega moje iskrene čestitke na "malom paketiću" koji nam donosiš natrag u Zagreb :), divna vijest i jako me razveselila !!
    Super da si pripremila sve što treba za selidbu i želim da sve skupa prođe u najboljem redu !
    Dobro nam došli natrag, veselim se zajedničkoj kavici u Zagrebu :))

    ReplyDelete
  18. Moje iskrene čestitke na paketiću! I moj mlađi paketić je novembarsko dete. :)
    Sretan vam put, pa se čitamo kad se sredite!
    Svako dobro!

    ReplyDelete
  19. Čestitke na paketiću :) opet veselje u obitelji... sad možemo napokon kad se aklimatiziraš i na onu kavu koju planiramo još od Božića :) sretan put i see you :)

    ReplyDelete
  20. Sve cestitke, draga moja na ovim lepim novostima...dobro dosla kuci!;)))

    ReplyDelete
  21. čestitam vam na peketiću!! izmamila si nam čini mi se svima osmijeh na lice sa tom viješću :))) drago mi je da se vraćaš i da si podjelila s nama svoje utiske življenja u jednoj stranoj zemlji.. btw. sve je popraćeno prekrasnim fotografijama. :)

    ReplyDelete
  22. Divno!!! Cestitke za paketic :-)
    Nedostajes nam ovdje :-)

    ReplyDelete
  23. Draga Jasenka, baš me dirnuo ovaj tvoj post i već sam smišljala što napisati dok nisam došla do ovog dijela o "paketiću" kad sve ostalo nije više bitno... od srca ti čestitam i sretna sam zbog tebe! :))

    ReplyDelete
  24. Dragi moji,
    PETEKIII, zelim vam sve najbolje , eto uskoro cete kuci i to je samo 800 km od predivnog Skopla prelepe Makedonije, ustvari niste dosli za Bozic pa evo sad u toku ljeta Ohrid je tu.
    Pozdravi mi Davora poljubi mi Iana.
    Gordana, Simeon, Ognen i Gorjan

    ReplyDelete
  25. Jasenka, congratulations :) I wish you and your family all the best :) the new soon coming member of your home also :)

    ReplyDelete
  26. Radujem se vasem povratku, a jos vise toj drugoj divnoj vesti :)

    ReplyDelete
  27. draga moja, jedva čekam da mi stigneš tu u susjedstvo! :) sretan put i mirno more vam želim, čujemo se i vidimo na kavi kad se raspakiraš ;)

    ReplyDelete
  28. Draga Jasenka,
    prvo sve cestitke za te divne vijesti...svratila sad da vidim gdje si i onda se obradovah ovim divnim vijestima.Super!:*
    Znam da te ceka puno posla, obaveza...muke oko pakovanja, ali zena kao ti bi nikla kao pecurka bilo gdje.Zato srecno!
    Putuj s vjetrom u ledjima, nek sve bude kako treba, good luck :)

    ReplyDelete
  29. draga naša jasenka, došla sam vidjeti što se događa s tobom i kamo si nestala, a kad ono divna vijest! dobro došla kući i čestitam za bebopaketić, predivno! :) bubla

    ReplyDelete
  30. Cestitam na "paketicu" i sretan povratak kuci!!!

    ReplyDelete
  31. Čestitam draga.

    Čim se smjestiš i ustališ javi se za kavicu :)

    ReplyDelete
  32. Cestitam naravno i zelim sve najbolje

    Usput provjerite i moj blog:

    http://neobuxmonex.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. Ja ovo tek sad vidim i bas sam ganuta. Pretpostavljam da ste se vec smjestili i da je sve super! I najvece cestitke na paketicu! (Moj stize pocetkom sijecnja ;) )

    ReplyDelete
  34. Na mom blogu je nagrada za tebe, preuzmi je na:
    http://sweetgreenhr.blogspot.com/2010/10/aneoska-pavlova-s-kupinama-i-kremom-od.html
    Pozdrav

    ReplyDelete
  35. Mi čekamo! Novosti! I nismo te zaboravile! :))

    ReplyDelete
  36. NEVJEROJATNO JE GOVORITI PREDIVNO O DR. DAWNU. Ja sam Vanessa Canga. Imala sam lijepu zajednicu sa svojim suprugom i dijelila sam sreću, toplinu i pravu ljubav. Živjeli smo zajedno 10 godina i dobili dvoje djece. Prije nekoliko mjeseci počeli su nam beskrajni problemi i stalne svađe. Kuća je bila puna nesreće i moja su djeca uvijek plakala gledajući nas kako se stalno svađamo. Na kraju je otišao i prekinuo nam sve načine komunikacije s njim. Učinila sam sve što sam mogla da ga vratim jer sam ga voljela, ali bezuspješno. DR DAWN mi je priskočio u pomoć kada sam ga kontaktirala i otkrio mi je da iza problema koje imam stoji žena, a on je obećao da će mi pomoći, što je i učinio pošto sam se pridržavala njegovih radnih procedura. Moj muž nam se vratio kući i izmišljali smo stvari. Ponovno živimo sretno zajedno. DR DAWN može pomoći i vama. kontaktirajte ga putem WhatsAppa: +2349046229159
    E-pošta: dawnacuna314@gmail.com
    *Ako se želite ponovno sastati sa svojim mužem/ženom.
    *Ako želite imati miran brak/vezu.
    *Ako vam je potrebna čarolija za trudnoću/začeće.
    *Ako želite liječiti neplodnost.
    *Ako se želite osvetiti/vratiti svoju imovinu.
    *Ako želite čaroliju za unapređenje.

    ReplyDelete