Tuesday, April 19, 2011

Uskršnje dekoracije i Sretan Uskrs

Easter decoration

Ideja o uskršnjim dekoracijama na internetu zaista ima u izobilju. Tako sam i ja prije par mjeseci naišla na ove ljuske jajeta u kojima raste malo cvijeće zajedno sa malo zemljice, i odmah su mi zapela za oko i znala sam da ću ih sigurno napraviti za Uskrs. Ovo ne može biti jednostavnije i jeftinije riješenje za uljepšati Vaš uskršnji stol.

Potrebno vam je nekoliko jaja, malo zemlje i pokoji cvijetak sa korijenom i samo par minuta vremena. Kako je moj mališa nedavno odlučio da ne želi više baš spavati po danu, meni je trebalo malo više vremena, tako da je i fotkanje postalo "mission impossible", ali mislim da si možete predočiti kako je ovo baš slatka i neobična dekoracija.

Jaja dobro operite, sa iglom probušite rupice na oba vrha. Dobro ga protresite i na jednoj strani lagano iglom napravite veću rupu koju oblikujete rukama. Istresite žumanjak i bjelanjak, dobro ga operite iznutra i ostavite da se malo posuši. Stavite malo zemlje, cvijet sa korijenom i napunite do vrha sa ostatkom zemlje. Zalijte sa malo vode i poslažite u kutiju od jaja ili neku drugu posudicu.

Isto tako možete napraviti i uskršnje drvce sa već kupljenim grančicama ili ih jednostavno obojite u bijelu boju i kad se boja osuši ukrasite ga sa ukrasnim jajima i drugim raznim dekoracijama.

I za kraj svima želim Sretan Uskrs!!!

17 comments:

  1. woooow! Prekrasnoo.. ma hej, fotke su prekrasne uvijek kod tebe, divna ideja i baš ću ovo napraviti, jako štosno! :))

    ReplyDelete
  2. Jasenka, baš si me oduševila ovim slikama i cijelim postom! Iako su sve prekrasne, najviše mi se dopala ova druga, preslatka mi je! Savršena ideja sa živim cvijećem u jajima :)

    ReplyDelete
  3. Fantastična ideja, i hvala da si je podijelila s nama! Slike: fantazija!

    ReplyDelete
  4. Odlične ideje i prekrasne dekoracije ! Baš pravi ukrasi za Uskršnji stol.
    Sretan i veseo Uskrs tebi i tvojima želim !

    ReplyDelete
  5. Odlične ideje, ja imam par jaja od lani tako da ove godine neću raditi ništa novo iako sam u iskušenju da uberem koji cvijet s balkona i stavim u ljusku na stol ;)
    Sretan Uskrs!

    ReplyDelete
  6. fantastična mi ova ideja sa živim cvjećem i zemljicom u jajcu :) Ovo bih mogla iskoristiti. A drvce bijelih grančica s obješenim pisanicama imam doma, obožavam tu dekoraciju. Fotke su savršene! Hvala na idejama

    ReplyDelete
  7. Fantastično izgleda!
    Tebi i tvojima želim sve najbolje za praznike :)

    ReplyDelete
  8. Savršeno, fotke su me totalno očarale, mogla bi ih gledati satima. :)

    ReplyDelete
  9. jako mi se svidjaju fotke, prave vesele sa vibrom proljeca. nazalost ja pravo cvijece u kuci ne drizim, jer bi mi macka sve potamanila dok ne gledamo!

    ReplyDelete
  10. E ovo mi se jako, jako dopada. Minijature, kao bonsai! Prelepo. Može se raditi i kada nije Uskrs. Beležim!

    ReplyDelete
  11. Ovo je fenomenalna ideja za dekoraciju, i slike su jednom rijecju: fantazija! Sve najljepse za predstojece Blagdane!!!

    ReplyDelete
  12. Dekoracija prekrasna, fotografije očaravajuće. Sretan Uskrs!

    ReplyDelete
  13. Predivne fotke, ko uvijek ;) Sretan Uskrs!

    ReplyDelete
  14. Prelijepo i preslatko izgleda. Ide u bazu recepata za sljedecu godinu. Puno pozdrava :-)

    ReplyDelete
  15. Dakle zakasnila sam za ovu godinu ali nikad nije na odmet videti nešto lepo.Bravo!

    ReplyDelete