Wednesday, October 26, 2011

Muffini od bundeve i komadića čokolade/Pumpkin and chocolate chip muffins

Scroll down for English
Pumpkin muffins

Mislim da niti jedne godine nisam bolje i više iskoristila bundeve kao ove. I kao malo dijete se veselim, jer me kod bake u Podravini čekaju još četiri ili pet povećih bundeva. Nešto ću ispeći, propasirati i zamrznuti, ali ću ipak veći dio potrošiti tokom zime, pošto mogu dugo stajati.Jedan dio mojih bundeva je završio u ovim finim, aromatičnim i sočnim muffinima. Ja osobno volim muffine, jer su brzo gotovi, jer možete u njih strpati što god i koliko god želite i uvijek ispadnu fini, dugo ostaju svježi ako ih čuvate u limenim kutijama i nema puno pranja i spremanja za njima, npr. nema potrebe za uključivanjem miksera, i zaprljate maskimalno dvije posude. To mi dodatno olakšava posao jer ih mogu napraviti potiho dok malac spava u svega deset minuta, a u ostalih dvadeset skuham ručak ili barem počnem kuhati, ovisno što je na tapeti taj dan, jer jelte malac je programiran na 30 minuta spavanja, ni manje ni više. Tako nekako izgledaju tjedni deserti- što se da napraviti u roku od pola sata, a preko vikenda si ipak dam malo oduška, odnosno daju mi malo oduška i napravim pristojan desert, tipa kolača ili torte. Ako ste još u bundevama onda obavezno probajte ove kolačiće.

Pumpkin muffins

Za 12 komada

150 g brašna
1 žličica cimeta
pola žličice đumbira u prahu
pola žličice muškatnog oraščića
1 1/2 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
300 g pirea od pečene bundeve
120 ml mlijeka
60 g otopljenog maslaca
1 žličica vanilije
160 g smeđeg šećera
1 jaje
50 g komadića čokolade

Pumpkin muffins

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Kalupe za muffine obložite papirnatim košaricama ili premažite maslacem. U jednoj posudi promiješajte brašno, šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi promiješajte mlijeko, vaniliju, otopljeni maslac i jaje.
Mokre sastojke dodajte suhima, sve dobro sjedinite i na kraju umiješajte pire od bundeve i dobro, ali lagano promiješajte. Smjesu raspodijelite između 12 kalupića i na svaki muffin stavite nekoliko čokoladnih kapljica, ali ih nemojte utiskivati. Pecite ih 30 do 40 minuta, probajte čačkalicom smjesu, ako čačkalica izađe čista van, muffini su pečeni. Može vam se učiniti da kolačići nisu dovoljno pečeni, ali nemojte ih duže peći, oni su samo sočni.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Pumpkin and chocolate chip muffins (makes 12 muffins)

150 g flour
1 tsp ground cinnamon
1/2 tsp ground ginger
1/2 tsp ground nutmeg
1 1/2 tsp baking powder
pinch of salt
300 g pumpkin puree
120 ml milk
60 g butter, melted
1 tsp vanilla extract
160 g brown sugar
1 egg
50 g chocolate chips

Preheat oven to 170 C. In a large bowl, combine flour, brown sugar, salt, cinnamon, ginger, nutmeg and baking powder. In a smaller bowl, mix the milk, egg, melted butter and vanilla. Mix wet ingredients into dry ingredients just until moistened. Then stir in pumpkin puree, mix well.

Fill paper-lined muffin cups, scatter a few chocolate chips on top of each filled muffin mold and bake for 30 -40 minutes or until a toothpick comes out clean. Muffins will be moist, but do not over bake them.

33 comments:

  1. Izgledaju baš sočno i mogu misliti kako su aromatični od ovih mirisnih začina. Ne mogu da skinem pogled sa ovog rustičnog stalka, koji me je oborio s nogu!

    ReplyDelete
  2. Potpisujem sve što si rekla o muffinima, djeci i spavanju s jednom ispravkom: ponekad ode spavati tek u pet sati kada tata dođe s posla ;)
    Volim bundeve, odlična stvar!

    ReplyDelete
  3. ja se davim u bundevama od nedjelje. svaki dan su na tapeti i već sam isprobala hrpu slanog i slatkog. još imam pirea i još jedna bundeva čeka na svoj red :D muffini su stvarno zahvalni, brzi, jednostavni i uvijek dobri. ovi su sigurno jako sočni i mirisni. fotke su standardno izvrsne, ali ovaj stalak je presavršen!

    ReplyDelete
  4. Muffini su jako zahvalni, jer je u njih moguće stvarno svašta potrpati, jednostavno se rade i brzo su gotovi. Često ih radim kad se zaželim nečeg slatkog na brzinu, a ponekad i za vikend doručak. Radila sam ih s tikvicama, ali s bundevom još nisam. Spremam recept. Btw, ni ja ne mogu skinuti pogled sa stalka :)

    ReplyDelete
  5. Prelijepo! i ja se stalno bavim bundevom, kao namirnica skroz inspirira i totalno zabavno mi je smišljati nove recepte sa tom namirnicom. U stalak sam se zaljubila i ja!! :)

    ReplyDelete
  6. Savršeno! I ja puno sad radim sa bundevom, svim nam se sviđa! Ovi muffini su ti krasni i fotke prelepe!

    ReplyDelete
  7. Pozdrav i poljubac malcu, koji čarobno raste... a onda i da ti po ko zna koji put kažem da sam oduševljena izgledom, receptom, fotkama...

    ReplyDelete
  8. moj malac spavva ipak malo duže od tvog tako da i ja imam problema u pripremi ručka i deserta, mislim da ću se prebaciti na muffine, ovi tvoji su prekrasni

    ReplyDelete
  9. jednom sam radila browniese s bundevom i čoksom i pitu od bundeve i čokolade i super mi je taj spoj! Mogu misliti koliko je ovo dobro. Prekrasno izgledaju muffinići, u pravu si, meni se kod njih najviše dopada to što mi ne treba mikser i što mi trebaju samo dvije posude :)
    Fotke su savršene

    ReplyDelete
  10. Moja mala više i ne spava preko dana :( zavidim ti i na tih 30 minuta. Muffini su stvarno uvek dobrodošli,a i ja ih volim s bundevom.Super su!

    ReplyDelete
  11. Predivni muffini! A stalak je "to die for". :)) Uh, nije ti lako s mališom, ali i to će proći! Sretno! :)

    ReplyDelete
  12. Uh, znam kako je to s malom djecom ali, sve to brzo prođe:) Nisi se pošteno ni nauživao male djece a ono oni već ljudi i ne daju se ni maziti!
    Muffine sam dugo odbijala praviti i jesti ali, sada vrlo često uživamo u njima. Stvarno su jednostavni i slasni. Samo u mene ništa ne ostaje za sljedeći dan:)
    I ovi tvoji su stvarno savršeni a o slici, stalku, ... šta reći? Samo uzdišem!

    ReplyDelete
  13. Oborila si me s nogu najprije s onim bakrenim loncima, a sad s ovim stalkom. :) Trebala bi izdat kuharicu: Deserti bez miksera! :)Ja ću je prva kupiti. Super su muffini, imam pirea u frižideru, moram smislit kaj cu s njim.

    ReplyDelete
  14. Volim bundevu ali nikako da je probam u desertu, osim naravno u savijači koju obožavam. Stvarno bih trebala spojiti moju ljubav prema muffinima i prema bundevama i isprobati ovaj recept.

    ReplyDelete
  15. Divno izgledaju:))pridružujem se oduševljenju za stalak:)A što se bebca tiče ,potpuno te razumem imala sam i ja sličnih "muka",nadam se da spava bar noću :)

    ReplyDelete
  16. Hvala cure:) Vidim da vam se svima svidio stalak:)) Nazalost, nisam ga kupila kod nas vec u NL, tako da vam ne mogu dati smjernice gdje da ga kupite, ali cini mi se da bi u Amelie trgovini moglo biti necega slicnog jer sam vec vidjala tamo stavri koje sam si ja vec pokupovala u Nizozemskoj, samo sto sam ih platila duplo manje nego u toj trgovini. Hvala svima, i uzivajte u bundevama:)))

    ReplyDelete
  17. Should I bake or boil the pumpkins before I puree them?

    ReplyDelete
  18. Thank you very much. I will try them this weekend :)

    ReplyDelete
  19. For one reason or another do not like muffins, but that does not stop to try the recipe as a cake. Fantastic photos! :)

    ReplyDelete
  20. Prica sa malcem je i meni potpuno poznata ovih meseci... :) A potrajace to jos, vidim ja...
    Ovu muffini su predivni! Sem sto su sigurno jako ukusno, prelepo i izgledaju! :)

    ReplyDelete
  21. Hvala što si posjetila moj blog i na lijepom komentaru:)
    Imaš fantastičan blog sa divnim fotkama, sve pohvale!

    Ugodan vikend ti želim:)

    ReplyDelete
  22. I ja volim nžmuffine zbog jednostavnosti pripreme i malo zaprljanog posuđa. Ovi tvoji izgledaju savršeno. Svaka pohvala za stalak.

    ReplyDelete
  23. moj malac je nekako brzo narastao, već je tinejdžer, eh...
    i voli muffine :lol
    nadam se da će se tvom uskoro omiliti malo duže spavanje i da ćeš i ti imati malo više vremena za sebe.

    kolačići izgledaj odlično, sastojci obećavajući, sigurno su fino aromatični i sočni, rado ću ih isprobati.

    ReplyDelete
  24. Kako si sve predivno uklopila!Volim tvoje haloween ideje, uvek se setim tvog recepta za vestičije prste, vrlo, vrlo ukusni su bili!

    ReplyDelete
  25. I ja sam totalno nabrijana na tikve, stalno nešto s njima petljam i baš sam ih ove godine maksimalno iskoristila. Ne znam zašto ali više sam radila slana jela iako volim i slatka izdanja tikvi.
    Muffini su stvarno super stvar, brzo su gotovi, a tako su zahvalni za eksperimentiranje. Ovi tvoji izgledaju čarobno. :)

    ReplyDelete
  26. Ovo je i moja godina za bundevu, ali uvijek nekako završi u juhi uli u nekom slanom jelu. Definitivno je vrijeme za slatkiše,a ovi muffini mame da ih se proba. Super si ih napravila, u odličan okus uopće ne sumnjam i jako su lijepi !

    ReplyDelete
  27. Stalak prekrasan, a za muffine provjereno znam da su dobri jer sam vec davno radila nesto slicno - bravo, pun pogodak!

    ReplyDelete
  28. ja ove godine nisam pojela ništa tikvasto :(
    unatoč planovima da odem na Dolac, ovih zadnjim mjesec dana je kod mene bilo prilično turbulentno tako da je to svaki put otpalo.
    i nemam pojma di da nabavim bundevu. tražila sam je po supermarketima nekima koji su mi bliže ali nula bodova.
    svejedno - ne odustajem još uvijek od njih :)

    stalak je predivan!!
    prvo sam buljila u njega, a tek onda sam skužila da su na slici i muffini :D
    i di ima za kupiti ovih kapljica čokolade? ja ne znam jesam li ćorava ali nikako naletiti na njih.

    fotografije divne kao po običaju :)

    ReplyDelete
  29. Hvala cure:)
    Eva, Stefania, thank you!
    Moonea, hvala ti:) Ovih cokoladnih kapljica imas u Lidlu za kupiti, 100 g - 7 kn, odlicne su! Nadam se da ces naletjeti negdje na tikvu, ako ne, svrati do mene :)))

    ReplyDelete
  30. Divim se fotkama i divim se receptu... Ne znam što mi je draže :)

    ReplyDelete
  31. NEVJEROJATNO JE GOVORITI PREDIVNO O DR. DAWNU. Ja sam Vanessa Canga. Imala sam lijepu zajednicu sa svojim suprugom i dijelila sam sreću, toplinu i pravu ljubav. Živjeli smo zajedno 10 godina i dobili dvoje djece. Prije nekoliko mjeseci počeli su nam beskrajni problemi i stalne svađe. Kuća je bila puna nesreće i moja su djeca uvijek plakala gledajući nas kako se stalno svađamo. Na kraju je otišao i prekinuo nam sve načine komunikacije s njim. Učinila sam sve što sam mogla da ga vratim jer sam ga voljela, ali bezuspješno. DR DAWN mi je priskočio u pomoć kada sam ga kontaktirala i otkrio mi je da iza problema koje imam stoji žena, a on je obećao da će mi pomoći, što je i učinio pošto sam se pridržavala njegovih radnih procedura. Moj muž nam se vratio kući i izmišljali smo stvari. Ponovno živimo sretno zajedno. DR DAWN može pomoći i vama. kontaktirajte ga putem WhatsAppa: +2349046229159
    E-pošta: dawnacuna314@gmail.com
    *Ako se želite ponovno sastati sa svojim mužem/ženom.
    *Ako želite imati miran brak/vezu.
    *Ako vam je potrebna čarolija za trudnoću/začeće.
    *Ako želite liječiti neplodnost.
    *Ako se želite osvetiti/vratiti svoju imovinu.
    *Ako želite čaroliju za unapređenje.

    ReplyDelete