Monday, March 16, 2009

Cherry tortica




Pravila sam je dragom za rodjendan i oduševila me...Nisam ni slutila dok sam u toku pripreme mućkala satojke u svojoj glavi da će biti pun pogodak...

Biskvit, količina za jedan, promjer kalupa 20 cm
3 jaja
3 žlice brašna
3 žlice šecera
pola vrećice praška za pecivo
2 žlice kakaa
1 dl mlijeka
po želji ruma za poprskati biskvite



Krema
250 g maraschino višanja
200 ml soka od maraschino višanja
200 g kiselog vrhnja
200 g Philadelphije light
150 g šecera u prahu
2 želatine
2 šlag fixa
2 vanilin šecera
400 ml vrhnja za šlag


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bjelanjke čvrsto istucite i stavite sa strane. Žumanjke pjenasto miksajte, pa im dodajte šecer, zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo,
promiješajte, dodajte kakao i mlijeko. Kad smjesa bude jednolična pažljivo umiješajte bjelanjke kuhačom.Pecite cca 20 minuta, probajte čačkalicom da li je pečeno. Biskvit ohladite, maknite ga iz kalupa i prerežite po pola. Zagrijte rum i prelijte ga preko svakog biskvita. Sve ponovite za još jedan biskvit.

KREMA
Maraschino višnje dobro ocijedite kuhinjskim ručnicima. U posudi za miksanje dobro promiješajte Philadelphiu, kiselo vrhnje i šecer u prahu, pa dodajte iscijeđeni sok od višanja. Želatinu otopite sa 10 žlica vode i ostavite 10 minuta da nabubri, pa ju zagrijte na laganoj vatri da se otopi i ulijte u smjesu sa sirom i vrhnjem. Stavite na 10 minuta u hladnjak.
Za to vrijeme, istucite slatko vrhnje za šlag, ako je potrebo sa šlag fixom i vanilin šecerom. Istučeno vrhnje dobro umiješajte u kremu. Stavite prvi biskvit na tanjur, kremu podijelite na 4 jednaka dijela i filajte tortu. Maraschino višnje poslažite po površini, stavite u hladnjak da se rashladi i poslužite.

No comments:

Post a Comment