Thursday, March 19, 2009

Kremasti krumpiri


Mislim da su krumpiri omiljena namirnica mojih ukućana, zapravo pommes frittes je najaktualniji, ali i ovaj je jako dobro prošao....krckavi tacosi, sočni krumpirići...idealna kombinacija.

10 krumpira
2 glavice luka (srednje)
1 žlica maslaca
1 žlica senfa
1 žlica brašna
200 ml mlijeka
100 g naribanog sira
100 g mini rajčica
150 g suhe slanine
sveže mljeveni papar
svježi timijan
cayenne papar
sveži vlasac
žlicica Vegete pikant
sol
10 do 15 tortilla chipsa


Luk narežite na kolutove i dinstajte ga na laganoj vatri na maslacu. Kad pocakli dodajte žlicu senfa i brašna, promiješajte pa zalijte s mlijekom. Miješajte da bi dobili smjesu bez grudica, a potom dodajte sir i opet sve dobro promiješajte da se sir istopi i maknite sa vatre.
Krumpire narežite na četvrtine, ako je veći, na osmine, stavite ga u posudu u kojoj ćete ga peći. Dodajte mu slaninu i paradajziće i posolite. Usipajte smjesu sa lukom, sve dobro promiješajte, začinite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 30 minuta. Nakon 30 minuta maknite foliju, promiješajte, pa smanjite na 180 stupnjeva i pecite još pola sata ili dok krumpir postane mekan.
Desetak minuta prije kraja izvadite iz pećnice i poslažite (ubodite) tortilja chips ravnomjerno po cijeloj površini, jos malo začinite ako je potrebno. Zapecite još 10 minuta na 200 stupnjeva i poslužite toplo.

1 comment:

  1. Prefino gosti bili ugodno iznenadeni tortillama u krumpiru...

    ReplyDelete