Monday, March 16, 2009

Deviled eggs


Dragi mi je pričao da ih je u Americi stalno jeo i izrazio želju da mu napravim...Malo sam prošvrljala po internetu i pronašla pravi recept.

4 jaja
2 žlice majoneze light
1 žlica senfa
pola čajne žličice octa
na vrh žličice soli
pola žličice papra
na vrh žličice chili papricica u prahu
2-3 grančice vlasca
na vrh žlicice crvene paprike u prahu

DEKORACIJA
malo crvene paprike za posipanje
začinsko bilje za ukrašavanje


Jaja skuhajte tvrdo, ohladite, pažljivo očistite i prerežite na pola po dužini. Izvadite žumanjke, propasirajte ih vilicom da ne bude velikih grudica. Dodajte majonezu, senf, ocat i začine i dobro promiješajte, kako ne bi ostale grudice. Malo probajte kako bi si popravili okus ili dodali još neki začin. Uzmite špricu za ukrašavanje torti i u svaku udubinu stavite smjesu. Pospite sa malo crvene paprike, ukrasite i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Ova jaja su bila poprilicno đavoljska, pa onaj tko ne voli jako pikantno i ljuto trebao bi smanjiti količinu papra i chili papricica. Najbolje je poslužiti ako odstoji jedan dan u hladnjaku.

No comments:

Post a Comment