Wednesday, March 18, 2009

Višnjice


A ovi su s višnjama...

Smjesa za cca 40 keksića
100 g ocijeđenih višanja iz konzerve
320 g brašna
100 g šećera
225 g maslaca
100 g naribane bijele čokolade
malo kristalnog šecera za uvaljati kuglice


Dekoracija
100 g šećera u prahu
2 do 3 žlice soka od višanja



Višnje dobro ocijedite i osušite ih na kuhinjskom papiru. Bijelu čokoladu naribajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Brašno i šećer promiješajte. Maslac dobro izradite mikserom sa nastavcima za tijesto. Ubacite višnje i bijelu čokoladu. Dodajte smjesu sa brašnom i šećerom i dobro izmiksajte. Na pleh stavite pek papir, rukama radite male kuglice veličine oraha, svaku uvaljajte u kristalni šećer i sa razmakom ih slažite na pleh, one će se malo raširiti, odnosno splasnuti, pa pazite da nisu jako blizu jedna do druge.
Pecite cca 10 tak minuta (ovisno o pećnici), ne smiju potamniti nego moraju ostati roze boje. Ako vam se čini da nisu dovoljno pečene, nemojte ih više peći, jer kad se ohlade one očvrsnu, a iznutra su sočni. Ostavite ih na plehu da se ohlade.



Šećer u prahu i sok od višanja dobro izmješajte da dobijete čvrstu grudu. Malo po malo stavljajte sok od višanja do željene gustoće, kako vam glazura ne bi bilo prerijetka. Stavite smjesu u vrećicu za zamrzavanje, izrežite malu rupicu i ukrašavajte po želji. Ostavite da se suše.



No comments:

Post a Comment