Wednesday, March 18, 2009

Tortica sa sirom


Ovo je jedna od najbržih i najfinijih tortica koju sam ikad napravila....

Podloga
400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.
100 g maslaca


Krema
220 g svježeg posnog sira
115 ml jogurta
135 g šećera
500 g mascarpone sira
80 ml vrhnja za šlag
malo kristalnog šećera za posipati pleh


U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.Pola smjese utisnite prstima u pleh.Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.Završite s preostalim mrvicama od keksića.Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Idući dan maknite prsten od kalupa i poslužite.


Ako nemate tamnih keksica, iskoristite obične svijetle keksiće, ali im prije nego dodate otopljeni maslac.



No comments:

Post a Comment