Tajna je u kukuruznim pahuljicama....
6 većih krumpira
1 žlica maslaca + još malo za premazivanje kalupa
150 ml kiselog vrhnja
1 žlica parmezana
vezica vlasca
20 g kukuruznih pahuljica
sol, papar
po želji cayenne papra za posipati
malo svježeg peršina za posipati
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpir ogulite, operite i narežite na ploške. Posudu u koju ćete ga staviti namažite maslacem. Krumpir posolite, popaprite i poslažite u posudu.
Jednu žlicu maslaca otopite, dodajte mu sitno narezani vlasac, sol, parmezan i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte i prelijte preko krumpira, pa popaprite.
Kukuruzne pahuljice stavite u kuhinjsku krpu, rukama ih zdrobite i posipajte preko preljeva.
Stavite u pećnicu da se peče, nakon pola sata promiješajte i pecite dalje dok krumpir ne omekša. Kad je gotovo posipajte peršinom i cayenne paprom ili sa malo crvene slatke paprike.
Jednu žlicu maslaca otopite, dodajte mu sitno narezani vlasac, sol, parmezan i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte i prelijte preko krumpira, pa popaprite.
Kukuruzne pahuljice stavite u kuhinjsku krpu, rukama ih zdrobite i posipajte preko preljeva.
Stavite u pećnicu da se peče, nakon pola sata promiješajte i pecite dalje dok krumpir ne omekša. Kad je gotovo posipajte peršinom i cayenne paprom ili sa malo crvene slatke paprike.
Ma izvrstan je . volimo, volimo!!
ReplyDelete