Thursday, March 19, 2009

Pokriveni složenac od piletine


Bijelo meso od piletine kod mene nitko ne jede, a ja ga obožavam. Ovaj složenac je zadovoljio i najgore protivnike bijelog pilećeg mesa. Ono je sočno, mekano i pokriveno!

500 g bijelog pilećeg mesa
150 g graška

1 glavica luka
2 poriluka
2 stabljike celera
150 g mini rajčica
1 paprika
5 do 6 sušenih paradajza
malo maslinovog ulja
sol, svježe mljeveni papar, vegeta ili vegeta pikant
2 žlice brašna
2 dl mlijeka


Tijesto
90 g brašna
40 g maslaca
prstohvat soli
2 do 3 žlice hladne vode

1 jaje za premazivanje


Na maslinovom ulju kratko prodinstajte luk kojeg ste nasjeckali na krupno. Poriluk narežite na kolutove i dodajte luku, na laganoj vatri dinstajte. Stabljiku celera nasjeckajte na krupnije pa zajedno sa graškom stavite na smjesu od luka. Papriku narežite na kockice, a mini paradajze prepolovite. Začinite, i dodajte sušeni paradajz kojeg isto prepolovite.
Promiješajte, dodajte 2 žlice brašna i zalijte sa mlijekom i sve još dobro promiješajte. Piletinu izrežite na kockice i dodajte smjesi, miješajte i kad meso pobijeli iskrenite u posudu koja ce ići u pećnicu.

Razmrvite maslac u brašnu i dodavajte žlicu po žlicu hladne vode dok ne dobijete glatko tijesto. Razvaljajte ga veličine površine posude (28×17 cm), utisnite krajeve prstima ili vilicom uz ivice posude,premažite umućenim jajetom, posipajte začinima po želji i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva u unaprijed zagrijanoj pećnici, ili dok tijesto ne porumeni.
Ostavite da se malo ohladi kako bi se nadjev stisnuo i poslužite.

Zamrzavanje: kad stavite tijesto preko smjese, prekrijte posudu prozirnom folijom i zamrznite, 10 tak minuta prije pečenja izvadite van iz dubokog, i pecite u zagrijanoj pećnici. Ako želite deblje tijesto ili tijesto za veći pleh, povecajte sastojke za tijesto.


2 comments:

  1. Ajme, ne mogu vjerovat da tvoji ne jedu bijelo pileće meso. To mi je najbolje od piletine.

    ReplyDelete