Wednesday, March 18, 2009
Slatki kukuruzni kruščići
Djeluju jako smirujuće......:)
250 g bijelog brašna
150 g kukuruznog brašna
20 g kvasca + malo mlijeka + žlicice šećera
80 g šećera
1 vrećica čaja od lavande + 2 dl vode
pola čajne žličice djumbira
Skuhajte čaj u 2 dl vode i ostavite da se ohladi, odnosno da bude mlako. Kvasac rastopite u malo mlijeka i žličicu šećera i ostavite da se digne. U posudi za miksanje promiješajte obje vrste brašna sa šećerom, solju i djumbirom.Dodajte kvasac i sve dobro izmiksajte, polagano dodavajuci čaj (smjesa je mekana, odnosno nije tvrda i teška kao za kruh). Ostavite pola sata na toplom mjestu da udvostruči obujam. Kalupe za souffle, brioše ili muffine namažite maslacom i posipajte sa malo brašna. Žlicom stavljajte smjesu u kalupe, do 3/4 kalupa. Možete ih peci i u plehu na kojeg ste stavili pek papir, ali onda malo pobrašnite ruke i oblikujte
kugle. Stavite ih u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, cca pola sata dok ne dobiju zlatnu boju po površini. Krušcice koja pečete u plehu trebaju manje vremena. Poslužite ih odmah tople.
Od ove kolicine izaći ce vam 6 kruščića. Ako nemate čaj od lavande, stavite 2 čajne žličice suđenih cvjetova od lavande.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment