Thursday, March 19, 2009

Začinjeni grah


Obožavamo ljutu hranu, pogotovo meksičku kuhinju, takav je i ovaj grah, ljut i začinjen , a može biti i još ljući, ako želite!

2 manja poriluka ili jedan veliki
1 crvena paprika
200 g mini paradajza
maslinovo ulje
200 ml pasirane rajčice
1 konzerva graha 410 g
10 ukiseljenih lučica
2 žlice brašna
stručak svježeg vlasca
5 ljutih feferona
sol
cayenne papar
svježe mljeveni papar
7 do 8 jalapenosa
ljuta paprika u prahu ili chilli u prahu

Na malo maslinovog ulja stavite poriluk izrezan na kolutove i papriku isjeckanu na kockice.Kad malo otpuste vodu, dodajte mini rajčice koje ste presjekli na pola.Dodajte grah sa svim sokom iz konzerve, začine i sve dobro promiješajte. Dodajte pasiranu rajčicu, feferone i lučice i ostavite da prokuha. Onda dodajte vlasac koji ste izrezali škarama.
Žlicom sa rupama premjestite u posudu svo povrce, tako da vam u posudi u kojoj se kuhalo,ostane samo tekucina, odnosno sok.
U taj sok umiješajte 2 žlice brašna, dobro promiješajte da ne ostanu grudice (ja sam koristila štapni mikser). Prelijte preko povrća, promiješajte, na površinu poslažite jalapenose po želji, i zapecite na 200 stupnjeva cca 20 do 30 minuta. Poslužiti možete i toplo i hladno.
Ako ne volite jako zacinjeno, smanjite kolicinu feferona, jer oni u biti daju ljutinu jelu, kao i mljevenu ljutu papriku.

2 comments:

  1. ovaj recept moze uci u ovomesecni krug igricu ajme koliko nas je :)

    ReplyDelete
  2. Jedna preukusna zacinska delicija obroka.. vec neznam koliko puta pravljen i svaki puta gustiramo kao da je prvi put !!!!!!!!

    ReplyDelete